Skip to main content

Vacature: Logistics & Customer Support

Welkom in de wereld van BioChek

BioChek is een ambitieus en dynamisch bedrijf en biedt een uitgebreid pakket producten en diensten voor voedselveiligheid en veterinaire diagnostiek aan klanten over de hele wereld.

We bieden diagnostische tests (ELISA en qPCR) aan, samen met een uitgebreide software die laboratoria koppelt aan professionals op het gebied van diergezondheid en voedselveiligheid.

Via ons wereldwijde netwerk van regionale managers en distributeurs kan BioChek de pluimvee- en varkensindustrie helpen bij het verbeteren van de gezondheid en productiviteit van voedseldieren, hun hygiëne en de veiligheid van producten in de voedselverwerkingsketen. Deze belangrijke activiteiten worden geleid en ondersteund door het hoofdkantoor van BioChek in Nederland, een R&D- en productiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk, een distributiefaciliteit in Zuid-Afrika en een USDA-gelicentieerde faciliteit in Amerika.

BioChek is een succesvolle en groeiende organisatie. Mede door de overname en nauwe samenwerking met Biotecon Diagnostics (DE) en is onderdeel van Hygiena (VS).

Bij BioChek kun je je talent toepassen op manieren die ertoe doen. BioChek is een plek voor samenwerking met andere mensen en waar jouw talenten, initiatief en leiderschap worden gewaardeerd. BioChek is een organisatie waar je uitdagende kansen vindt die je carrière spannend en lonend maken.

Functie

Als Logistics & Customer Support ben je verantwoordelijk voor ons wereldwijde ordermanagement taken. Je zorgt ervoor dat orders op een juiste wijze worden geboekt, voorzien van relevante documenten, geleverd en administratief afgehandeld. Tijdens dit proces deel je proactief informatie d.m.v. telefonisch en/of mailcontact met klanten, leveranciers en transporteurs en coördineert hiermee een soepel leveringsproces. Daarnaast ben je proactief in het continue vernieuwen en verbeteren van de werkprocessen.

Samen met je collega’s onderstreep en versterk je het imago van BioChek als toonaangevende leverancier van diagnostische producten met een excellent serviceniveau.

Je rapporteert aan- en bent de sparringpartner voor de Supply Chain Manager.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Correcte en secure verwerking en afhandeling van offertes en orders i.c.m. nauw contact met de klant.
 • Zorgdragen voor de uitvoering van alle werkzaamheden met betrekking tot de verzendingen,waaronder het verzendklaar maken van bestellingen en het verzorgen van transportdocumenten.
 • Nauwkeurig documentbeheer (up-to-date klantprotocollen, procedures, werkinstructies) en logistiekemasterdata in het ERP-systeem.
 • Zorgdragen en initiëren van mogelijke verbeteringen van de afdeling en relevante documenten.
 • Monitoren van de KPI-rapportages.
 • Up-to-date houden van je kennis met betrekking tot de te gebruiken systemen en rapportages.
 • Het initiëren, meedenken en/of uitwerken van procesoptimalisatie.

Profiel:

 • Je hebt een afgeronde Mbo/Hbo-opleiding, in de richting Supply Chain of Logistiek.
 • Je hebt enige jaren werkervaring, bij voorkeur in een gelijkwaardige functie.
 • Je hebt kennis van voorraad- en administratieve systemen en van de diverse aspecten van de goederen- en informatiestroom die van invloed zijn op het order- en logistieke proces.
 • Je hebt kennis van Microsoft Office en CRM-toepassingen.
 • Je beheerst zowel de Engelse als de Nederlandse taal. Vaardigheden in Duits, Frans en Spaans zijn een plus.
 • Ervaring in werken met luchtvracht en exportdocumentatie is een pre.

Competenties

 • Je bent communicatief sterk, klant- en servicegericht, stressbestendig, zorgvuldig/accuraat,proactief en hebt een probleemoplossend vermogen.
 • Je bent goed georganiseerd met bewezen tijdmanagement- en prioriteitenvaardigheden en hebteen goed analytisch vermogen.
 • Je bent een zelfstandige en zelfredzame teamspeler. Je bent in staat om collega’s en klanten teovertuigen.

Wij bieden:

Een uitdagende functie binnen een succesvolle en groeiende organisatie die persoonlijke ontwikkeling bevordert. BioChek heeft een informele bedrijfscultuur waar plezier, teamgeest en klantgerichtheid belangrijk zijn. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid met betrekking tot de invulling van je taken. De organisatie biedt een voordeelpakket dat jouw ervaring weerspiegelt in combinatie met een variabele beloning op basis van jouw prestaties.

Ben jij misschien onze nieuwe collega? Dan horen we graag van je! Neem contact op met Erik van Vliet (Supply Chain Manager) of Sandra van der Hoeven (HR Manager):

 • erikvanvliet@biochek.com
 • sandra@biochek.com

Of bel ons op: 0182 – 582 592